Továbbra is válaszolok kérdésekre! :-)

2014.07.22 11:31

Nagyon örülök, hogy sokan keresnek meg e-mailben kérdéseikkel, amelyek tanulságosak.

Legutóbb azzal a kérdéssel fordultak hozzám, hogy SKYPE-on keresztül tudnám e mutatni a kezelést, amit az anyuka otthon végezne a gyermekkel.

A válasz: Határozottan: NEM

A DSGM kezelés nagyon nagy gyakorlatot és elméleti tudást igényel, ami azt jelenti, hogy megalapozott egészségügyi főiskolai gyógytornász ismeretek szükségesek hozzá. Ez az alap. Azután a technika elsajátítása is hosszú időt vesz igénybe, legalábbis ha valaki hatékony munkát szeretne végezni. A gyermek aktuális állapotát videóról csak körülbelül lehet megállapítani, a kezelés menete pedíg jelentősen függ a gyermek piollanatnyi állapotától is. Nem is beszélve arról, hogy a technika nagy része taktilis (érintéses) ingerekből áll, amely minden gyermeknél más és más erőviszonyokat igényel, az inger nem csak a gyermek idegrendszerére gyakorol hatást, hanem a kezelő személy részére is információkat nyújt. Oda-vissza csatolásként működik.

A kezelés közben a szemmel nem látható izomszerkezeti eltéréseket is észleljük, míg ez videón keresztül, vagy egyszerűen a látás útján nem lehetséges.

Kérem a szülőket, hogy csak DSGM szakgyógytornász vagy DSGM terapeuta által vegyék igénybe ezt a kezelést.

—————

Vissza