60 perc az mennyi is?

2013.03.13 20:38

Előző bejegyzésemhez illik a téma.

"Elvileg" a Dévény kezelés 60 perc. Az ÉN olvasatomban ez maximum 60 perc, ugyanis rengeteg dolgot figyelembe kell venni a kezelési idő megválasztásánál. Pontosabban nem is igazán lehet megválasztani. Lásd, előző blogomban a terhelést le kellett csökkentenem, ez lehet akár időbeli csökkentés is. Véleményem szerint figyelembe kell venni a gyermek fizikai /szívbetegségek, epillepszia stb.../ és lelki állapotát is. Lelki állapoton azt értem amikor a gyermek csak ellenáll és nem igazán tudok vele haladni, ekkor miért nyúznám 60 percig? Csak azért mert a szülő a pénzéért pont 60 percet akar? Máskor fáradtan és sírás közben is érzem, hogy aktívan részt vesz a gyermek a kezelésben, segít, dolgozik, nem áll ellen. 

Másodszor: a gyógytorna és minden testképzés, edzés, fejlesztés, edzés alapszabálya a FOKOZATOSSÁG. Első alkalmakkor még izomláz is elődfordul. Hozzá is kell szokni a helyzethez. Fokozatosan emelem a kezelés idejét és intenzitását.

Tehát én azt mondom, max. 60 perc a kezelésem, de ezt befolyásolja az életkor, edzettség, betegségek, lelki állapot stb.

Tanulság: Tapasztalataim, és felelősségem birtokában nem vállalok felesleges kockázatot, azért merta szabályok ezt mondják.

—————

Vissza